Tips for 2018

Poker Tips for – Uke 44

Med jevne mellomrom bør du bløffe for å sikre at de andre spillerne er ærlige.Ikke la deg blende når du endelig får gode kort etter lang tørke. Selv om det det kan se bra ut er ikke 9T verd å satse så hardt på.

Poker Tips for – Uke 43

En nybegynners pokeransikt er det mest avslørende som finnes. Du må kontrollere følelsene før du kan kontrollere pokeransiktet. Overbevis deg selv om at kortene ikke spiller noen rolle; utfallet av en hånd spiller ikke noen rolle. Bare riktige beslutninger er det som teller. Pokeransiktet vil komme etter hvert. Hvis du har en edge på bordet, overbevis deg om at utfallet ikke betyr noe. Det som betyr noe er at du spiller ifølge metoden eller strategien. På langt sikt vil dette betale seg mange ganger.

Poker Tips for – Uke 42

Sats mye når du har en sterk hånd som sett fra motspillerens ståsted ser svak ut. Når det kommer kort som er dårlige i din posisjon men floppen likevel går din vei bør du likevel satse aggressivt- du har en vinner.

Poker Tips for – Uke 41

Sannsynligheten for gevinst varierer med antall spillere. Lær forskjellene. Pengene rundt et pokerbord beveger seg som regel med klokka hvis spillet gåt over lengre tid med de samme spillerne.

Poker Tips for – Uke 40

Spill konsentrert og ikke snakk. Vær rolig og observer de andre spillerne. Ikke kast bort energi på uvesentligheter i løpet av spilledagen. Observer bordet!

Poker Tips for – Uke 39

Spill aggressivt når du har en god hånd. Husk å spille aggressivt når du har en fordel.

Poker Tips for – Uke 38

Ikke gi bort informasjon gratis. Ikke vis en hånd hvis det ikke er nødvendig. Har du en god hånd og du velger å kaste deg, ikke vis hånden. Dette viser at du kan bli «psyket» ut selv på en god hånd. Ikke del spillstrategiene med vennene dine. De trenger ikke å vite hvor smart du er.

Poker Tips for – Uke 37

Når en spiller gjør noe unormalt er det sannsynlig at han har en god hånd. Hvis han bløffer er det lite trolig at han varierer spillestilen. Hvis handa åpner kraftig opp er det lite trolig at det er en bløff. Ikke bli med hvis du ikke er rimelig sikker på handa di.

Poker Tips for – Uke 36

Ha kjennskap til spillets sannsynligheter. Det er fullt mulig for en god spiller å ha en lang periode med tap. Det er også mulig at en dårlig spiller har en lang periode med gevinster. Ikke undervurder «gambler’s ruin». Bare en hånd eller to kan føre til stygge tap på rett bord.

Poker Tips for – Uke 35

Er det nok penger i potten til å rettferdiggjøre å satse? Vurdér risk og reward på hver hånd for å være sikker på at risiko står i forhold til mulig gevinst. Hvis ikke, avstå!

Poker Tips for – Uke 34

Evaluér hånden for å avgjøre dine odds. Bestem sannsynligheten for gevinst på en hånd ved å bruke kvantitative analyser.

Poker Tips for – Uke 33

Ikke sats når du har en dårlig hånd. Hold deg til metoden eller strategien du har valgt. Bare sats når bordet gir deg en edge. Vær tålmodig!

Poker Tips for – Uke 32

Vær en god taper – og en god vinner. Ikke la deg friste til å skryte om den største potten, den største turneringa osv. Ikke ta all lærdommen fra de beste spillerne- du kan unngå mange tap hvis du følger med på feilene som de dårlige spillerne gjør.

Poker Tips for – Uke 31

Forskjellen på en god og stødig spiller er forståelsen for risiko og odds. Den stødige spiller vil ikke gå for en «killing», men han vil heller ikke gå konk ofte. I stedet for å satse på en home run, konsentrér deg heller om å være stabil. De som tjener mye plutselig fra den ene dagen til den andre, er også meget tilbøyelig til å tape pengene igjen raskt. Det er utrolig hvor lenge du kan ha flaks.

Poker Tips for – Uke 30

Vurdér å stoppe om du har en dårlig dag. Hvis ikke kan dine motspillere miste respekten og bløffe deg. En ulykke kommer sjelden alene, særlig hvis motparten lukter blod. Vær observant når standarden faller, det er lett å la seg lure til å spille på tvilsomme hender.

Poker Tips for – Uke 29

Ikke sats på lykken! Satser du alt på en hånd, kan det gå galt. Bruk din dyktighet til å gjøre deg i stand til å overleve lenge. Det er lett å «overbette». Satser du for mye når du ikke har en fordel, kan et tap bli skjebnesvangert. Tenk langsiktig. Det er ingenting som heter flaks langsiktig.

Poker Tips for – Uke 28

Ikke bry deg om at du får en dårlig hånd i mange spill på rad. Sørg for å satse lite når du ikke har noen spesiell edge. Øk innsatsen når du har en god hånd. Bordet er bestandig oppe. Vent til muligheten byr seg, og øk heller innsatsen når du tror/ vet du har en fordel.

Poker Tips for – Uke 27

Ikke spill når du er i psykisk ubalanse. Aldri spill etter en krangel eller når du føler trang til å ta hevn. Det er sjelden smart

Poker Tips for – Uke 26

Ikke spill med redde penger. Alltid ha penger i bakhånd. Hvis du spiller på margin, vær forsiktig! Kapitalen er ditt viktigste redskap.

Poker Tips for – Uke 24

Plasering: Du vil tjener mere penger på å velge en plass til venstre for en loose spiller i det lange løp. Siden du da handler etter dem, vil du ha muligheten til å fange dem når du har best kort. Da kan du gjøre det ekstra dyrt for dem ved å raise igjen, hadde du tatt valget før han, ville han ha kastet seg og du ville ikke fått noe fra han

Poker Tips for – Uke 23

Ta Pause før du er blakk: Pokerspill kan ofte bli frustrerende til tider. De fleste spillere takler ikke slike situasjoner som fører til TILT noe som gjør at man ikke spiller bra og blir for opphengt i uflaksen. Når dette skjer deg så gå fra bordet. Ta deg en spasertur til du har fått selvtilliten din tilbake

Poker Tips for – Uke 22

Skift spillestil: Du bør skifte spillestilen din fra aggresiv (loose) til defansift spill (tight) og omvendt med jevne overganger for å få motspillerene ut av balanse. Skift spillestilen din når motspilleren har skjønt hvordan du spiller. Dette er et omdiskutert tema men har liten hensikt i et small.limit spill hvor motstanderene spiller poker som et spill bingo og spiller etter egene kort og ikke etter hvordan de skal slå deg.

Poker Tips for – Uke 21

Dueces: Par i 2 er sjeldent lønnsomt å satse på. Oddsen for å få en 2er til er kun 19% om du ser til river og dette vil koste deg mer enn det du tjener og 22 holder sjeldent aleine. Om du spiller dine pocketpair riktig er det ikke lønnsomt å spille par lavere enn 5 men dette må justeres

Poker Tips for – Uke 18

Suited: Mange spillere undervurderer verdien av suited kort. Er det mange spiller med preflop skal du ikke være redd for å calle med en suited hånd. Gode huskeregler er:

1)Desto større limiten er desto mindre verdi har suited kort, siden i slike spill vinner man ofte på et annet vis.

2)Desto mindre spillere rundt bordet, desto mindre verdi har suited kort siden du sjeldent trenger å slå få motstandere med en power hand.

Poker Tips for – Uke 17

Som small blind skal du raise eller calle? Hvis du sitter i sb posisjon så lønner det seg hvis du skal være med å calle istedenfor å raise. Unntakene er:

1. hvis det bare er en med og han er en latecaller. Da er det nesten forventet at du skal raise.

2. Hvis det er to eller flere med og du sitter med med VELDIG gode kort som f.eks AA

Ulempene med å være først er nemlig så store at du i lengden vil tjene på å ikke raise med unntak av nevnte ovenfor.

Poker Tips for – Uke 16

Ikke le av, ikke mobb og ikke hån en spiller ved bordet ditt som gjør noe veldig dumt.

Det er de dårlige spillerne man tjener best på så det er utrolig idiotisk å mobbe den personen så han går fra bordet. Har personen flaks og vinner på elendige kort så si heller: «Nice hand». Ikke si: «You stupid F***!! «. Selv om han tar deg for tredje gang på river så ikke hån han, men gratuler han heller med potten. Etter en stund er pengene tilbake hos deg igjen uansett hvis han fortsetter å spille på bord. Hvis du derimot harselerer med han vil han forsvinne fra bordet med pengene han nettopp vant fra deg.